top of page

OLA & MATHIAS

Uppdaterat: 28 feb. 2021


foto: Bengt Bengtsson

I 17 år har vi jobbat tillsammans med att utbilda skidlärare på Åre Skidlärarutbildning. Mathias kom från västkusten till Åre 1993 för att studera på tidigare nämnda skidlärarutbildning med undertecknad som lärare ;-) Han trodde nog att han skulle göra en vintersäsong i Åre och sedan flytta tillbaka till södra Sverige och golfspelandet. Men så blev det inte. Istället blev han kvar i Åredalen med fru och barn. Varje vintersäsong, sedan han kom till Åre, har han jobbat i skidskolan.


I början på 80-talet gjorde jag min första skidlärarutbildning med Friluftsfrämjandet i Storlien. Därefter blev det jobb som skidlärare i Gustavsbergsbacken på Frösön och i mitten på 80-talet gjorde jag mina första trevande försök som skidlärare i Åre för att sedan bli kvar i Åre permanent med familj.


De senaste fyra åren har jag jobbat i Vail Colorado, USA i världens största skidskola med över 1000 aktiva skidlärare. Där har jag jobbat som privatskidlärare och som "trainer", dvs lett clinics (fortbildning) för skidlärare. Under samma period har Mathias engagerat sig i Svenska Demoteamet (svenska skidlärarlandslaget) och representerat Sverige på Interski som är en stor internationell kongress för skidlärare från hela världen.

I år öppnar vi upp för bokningar av privatlektioner på www.privateskiinstructor.se där vi koncentrerar oss på att boka skidåkning för vuxna. Vi gör detta i samarbete med Skistar Åre för att kunna erbjuda bra verksamhet.


Välkomna att boka privatlektioner!

426 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page